طرز تهیه خورش انار

  • ۱۴:۳۸

مواد لازم خورش انار

گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
مغز گردو چهار عدد
انار دان شده نصف پیمانه متوسط
پیاز بزرگ ۱ عدد
رب انار دو قاشق غذاخوری
سبزی خورشتی ۳۰۰ گرم
سیر ۲ حبه
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه کافی
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه خورش انار

ابتدا سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد سیر و پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شوند.

پس از اینکه سیر و پیاز نرم شدند مقداری زردچوبه به آنها اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به خورد سیر و پیاز برود ادامه دهید . در همین حین گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای ( مانند خورشت قورمه سبزی ) خرد کنید.

و به قابلمه اضافه کنید. گوشت را به خوبی تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود و رنگش تغییر کند. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد رب انار را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب انار سرخ شود سپس مغز گردو را بسابید و به همراه دانه های انار به تابه اضافه کنید.

در ادامه یک لیوان آب جوش به تابه اضافه کنید و اجازه دهید آب اضافی داخل تابه با حرارت ملایم تبخیر شود و مواد به روغن بیفتند. در مرحله بعد سبزی خورشتی را به صورت ساطوری خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.

وقتی که گوشت نیم پز شد سبزیجات تفت داده شده را به آن اضافه کنید سپس مخلوط رب انار را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه خورشت اضافه کنید. حالا باید حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش به روغن بیفتد و آب اضافی آن تبخیر شود.

در مراحل پایانی پخت ، طعم خورش را بچشید و در صورتی که ترشی آن به نظرتان زیاد بود می توانید مقداری شکر به خورش اضافه کنید تا طعم خورش متعادل تر شود. در پایان پس از اینکه خورشت آماده شد آن را با دانه های انار و جعفری خرد شده تزیین کنید و به همراه برنج یا کته سرو کنید.

همچنین بخوانید:

نکات پخت خورش انار
خورش انار به صورت متداول با گوشت خورشتی که متشکل از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله است طبخ می شود ولی اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید ، می توانید این خورش شمالی خوشمزه را با مرغ درست کنید.

 

می توانید مانند خورش مرغ از مرغ های یک تکه مانند سینه و ران مرغ استفاده کنید اما توصیه می کنیم برای اینکه خورش انار ظاهر اصلی خود را حفظ کند و شبیه خورش مرغ نشود گوشت مرغ را به صورت قیمه ای ( مانند خورش قیمه ) خرد کنید و در خورش استفاده کنید.

روش پخت این خورش با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی ندارد. مزیتی که پخت این خورش با گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز دارد این است که به خاطر اینکه مرغ سریعتر پخته می شود خورش شما نیز زود تر آماده سرو می شود.

می توانید برای دستور بالا به اندازه گوشت خورشتی ( ۴۰۰ گرم ) گوشت مرغ اضافه کنید. البته چون گوشت مرغ هم ارزان تر است و هم خاصیت های زیادی برای بدن دارد توصیه می کنیم مقداری بیشتری نسبت به گوشت قرمز در خورش انار استفاده کنید.
سبزی خورش انار
خورش انار در شهرهای شمالی با سبزیجات محلی مانند خالواش و چوچاق تهیه می شود که البته این سبزیجات در تمام شهرها در دسترس نیست. به همین دلیل در شهرهای دیگر برای تهیه خورش انار از جعفری ، شوید ، گشنیز و تره استفاده می شود.

 

منبع:tafriihi

  • ۹۹
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی